Vastuullisuus ja kestävä kehitys Hotelli Korpilammella

Hotelli Korpilampi on osa Pandox Ab (publ) (jäljempänä Pandox) konsernia, jonka päätoimialana on hotellikiinteistöjen omistaminen ja kehitys. Pandox omistaa maailmanlaajuisesti noin 160 hotellikiinteistöä, joissa toimii operaattoreina useita kansainvälisiä hotellibrändejä, mm. Scandic, Crowne Plaza, Holiday Inn, Radisson Blu ja Clarion.  Pandox toimii myös hotellioperaattorina n. 20 omistamassaan hotellikiinteistössä. Pandox omistaa Hotelli Korpilammen kiinteistön sekä operatiivisen liiketoiminnan.

Lue lisää täältä: https://www.pandox.se/hotels/

Pandox Hotel Korpilampi Espoo

FAIR PLAY- vastuullisuusstrategia

Hotelli Korpilampi osana Pandox – konsernia on sitoutunut toteuttamaan Pandoxin FAIR PLAY vastuullisuusstrategiaa.
Vastuullisen liiketoiminnan, tasa-arvoisen henkilöstöjohtamisen ja asiakasturvallisuuden lisäksi
FAIR PLAY keskittyy vahvasti myös energiatehokkuuteen, ympäristövastuuseen sekä ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Pandoxin vastuullisuusstrategia on nimetty joukkueurheilusta tutulla termillä FAIR PLAY.
Kuten joukkueurheilu, myös vastuullinen toiminta vaatii voittajajoukkueen jokaiselta jäseneltä yhdessä toimimisen ja keskinäisen luottamuksen lisäksi täydellistä keskittymistä, omistautumista sekä tinkimättömyyttä päivittäisessä tekemisessään.

Tavoitteena on johtaa niin ympäristön kannalta kestävää kuin taloudellisesti ja sosiaalisesti vastuullista yritystä. Tällä pyritään vähentämään energian ja veden kulutusta, vähentämään jätteitä ja tuottamaan kannattavia vihreitä investointeja, jotka luovat pitkällä aikavälillä kestäviä ja ilmastoystävällisiä kiinteistöjä sekä hotellitoimintaa. Tavoitteena on myös, että koko Pandoxin henkilöstö on saanut kattavan FAIR PLAY – koulutuksen, lisäksi eri toimintojen vastuuhenkilöt ovat saaneet omaan toimialueeseen liittyviä koulutuksia.

FAIR PLAY – vastuullisuusstrategian alaisuudessa toteutetaan useita vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyviä ohjelmia, joita seurataan järjestelmällisesti ja auditoidaan säännöllisesti. Alla olevia kuvia klikkaamalla pääset lukemaan tarkemmin ohjelmista, linkit aukeavat uudella välilehdellä pandox.se sivustolla.

Hotelli Korpilampi vastuullisuus Environment and climate
Hotelli Korpilampi vastuullisuus Responsible and Fair Business
Hotelli Korpilampi vastuullisuus Guest Satisfaction and Safety
Hotelli Korpilampi vastuullisuus Attractive and equalopportunity workplace
Hotelli Korpilampi vastuullisuus Living local commuities

Pienet ja suuret teot

Luonnolla on suuri merkitys Hotelli Korpilammelle. Sijaintimme Pohjois-Espoon järviylänköalueella luonnonkauniin Korpilammen rannalla antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisia elämyksiä puhtaassa suomalaisessa luonnossa. Tämän takia koko henkilöstömme on vahvasti sitoutunut ympäristövastuuseen sekä kestävään kehitykseen.

Hotelli Korpilammen henkilöstön oman ympäristötyön, kuten jätteiden lajittelun ja kierätyksen, pesu- ja siivousainehankintojen ym. tukena ovat Green Keyn antamat ohjeet käytännönläheisiin toimenpiteisiin jokapäiväisessä työssä.

Pandoxin seurantajärjestelmät, joilla mitataan mm. hotellin energian ja veden kulutusta, jätteiden määrää, kemikaalien käyttöä ja hotellitoiminnasta aiheutuvia CO 2 päästöjä ohjaavat hotellikiinteistön parannustöitä energiatehokkuuden lisämiseksi sekä päästöjen vähentämiseksi. Konserni aloittanut vuonna 2020 kaikkissa omistamissaan hotellikiinteistöissä mittavan, kolme vuotta kestävän energiatehokkuutta parantavan ohjelman. Lue ohjelmasta lisää täältä.

Pandox Co2 päästöt

Green Key – ympäristösertifikaatti

Green Key on maailmanlaajuinen majoitusalan ympäristöohjelma, joka on suunniteltu alusta lähtien majoitusalalle, jonka vuoksi se huomioi tehokkaasti alan ominaispiirteet ja on toteutukseltaan käytännönläheinen. Merkki perustuu ympäristökriteereihin, joiden noudattamiseen ja seurannan raportointiin osallistuja sitoutuu.

Kriteereissä seurataan mm. yrityksen ympäristöjohtamista, henkilökunnan ja asiakkaiden sitouttamista ympäristötyöhön, jätehuoltoa ja puhtaanapitoa sekä veden ja energian kulutusta. 

Tutustu kriteereihin täällä.

Hotelli Korpilammelle Green – Key ympäristösertifikaatti myönnettiin 2017 ja auditoitiin hyväksytysti vuonna 2019 sekä 2022.

Lue lisää Green Key – ympäristösertifikaatista:https://greenkey.fi/

Hotelli Korpilampi Green Key 2022 kestävä kehitys

BREEAM – ympäristösertifikaatti

Hotelli Korpilammelle on myönnetty kansainvälinen BREEAM-ympäristösertifikaatti tasolla VERY GOOD.

Breeam-ympäristösertifikaatti on Euroopan johtava rakentamisen ympäristö-luokitusjärjestelmä, jonka myöntämisessä arvioidaan kiinteistön ympäristösuorituskykyä, kuten energiatehokkuutta, veden kulutusta, materiaalivalintoja, jätehuoltoa ja ympäristöjohtamista.

BREEAM mittaa kestävää kestävän kehityksen arvoja useissa kategorioissa energian käytöstä ekologisiin arvoihin ja pyrkii vaikuttamaan niiden keskeisimpiin tekijöihin. Näitä tekijöitä ovat mm. vähävaikutteinen suunnittelu ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, suunnittelun kestävyys ja joustavuus, sopeutuminen ilmastonmuutokseen, sekä ekologisten arvojen ja luonnon monimuotoisuuden suojelu.

Lue lisää Breeam-ympäristösertifikaatista: Breeam.com tai Pandox.se.

Winnow Vision ruokahävikin seurantajärjestelmä

Olemme ottaneet helmikuussa 2022 käyttöön tekoälyä hyödyntävän ja oppivan ruokahävikin seurantajärjestelmän Winnow Visionin.

Järjestelmä oppii tunnistamaan keittiön jäteastiaan heitetyt tuotteet ja määrät. Järjestelmän avulla seuraamme ruoan valmistuksessa ja tarjoilussa sekä asiakkaittemme syömättä jättämän ruoasta (”lautashävikki”) aiheutuvaa hävikkiä.
Järjestelkmän tuottamien tietojen avulla osaamme jatkossa tilata, valmistaa ja tarjoilla oikean määrän ruokaa.

Lue lisää täältä: https://www.winnowsolutions.com/vision

Winnow Vision Hotelli Korpilampi Espoo vastuullisuus ruokahävikki

Turvaliivit Pakankylä koulun ekaluokkalaisille

Marraskuussa 2022 lahjoitimme Pakankylä koulun yhdistetyn ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille LED-valoilla varustetut Pienikulkija – turvaliivit.

Toivotamme turvallista koulutietä Pakankylän oppilaille.

Pienikulkija Hotelli Korpilampi Pakankylän koulu

Ympäristötekoja Hotelli Korpilammella mm.

 • Lämmitämme kiinteistöämme pellettilaitoksella
 • Olemme korvanneet satoja sisä- ja ulkovalaisimia nykyaikaisella LED – valaisintekniikalla
 • Olemme asentaneet vettä säästävät hana- ja suihkusuuttimet kaikkiin hotellihuoneisiin
 • Käytämme ainoastaan ympäristömerkittyjä pesuaineita
 • Kierrätämme meiltä käytöstä poistettuja tavaroita ja kalusteita
 • Olemme vähentäneet biojätettä ja lajittelemme kaikki jätteemme
 • Olemme vähentäneet tulostettavan paperin määrää mm. siirtämällä huonekansioiden tiedot hotellin TV järjestelmään
 • Olemme ripustaneet hyönteishotelleja ja linnunpönttöjä alueellemme
 • Tarjoilemme mahdollisuuksien mukaan lähi- ja luomutuotteita sekä kasvisruokaa
 • Pyrimme lisäämme asiakkaidemme ympäristötietoisuutta tiedotteilla hotellihuoneissa sekä julkisissa tiloissa
 • Tarjoamme asiakkaillemme vastuullisesti toteutettuja luontoaktiviteetteja
 • Ja työ jatkuu…..
Hotelli Korpilampi Espoo vastuullisuus Green Key

© Hotelli Korpilampi –
Kotisivut: Kubla