Hotelli Korpilammen historiaa

Hotelli Korpilammen rakennustyöt käynnistyivät keskellä Espoon uljainta korpea vuonna 1975. Suunnittelijoina toimivat arkkitehdit Martti ja Anna-Maija Jaatinen. Hotellin viralliset avajaiset järjestettiin 1.2.1977 “korpihotellille” sopivaan tyyliin – perinteisen nauhankatkaisun suoritti silloinen pääministeri Martti Miettunen sahaamalla justeerilla poikki kulkutielle kaadetun kuusen.

Perinteikäs Hotelli Korpilampi rakennettiin alun perin Finnjetin tuomia saksalaisturisteja varten. Hotelli oli aikansa edelläkävijä monissa asioissa. Korpilammella oli mm. Suomen ensimmäinen laajassa mittakaavassa toimiva atk-pohjainen hotellivarausjärjestelmä. Järjestelmää pyörittävä tietokone oli kokonaisen huoneen kokoinen.

Hotelli Korpilammen historiaan mahtuu lukuisia värikkäitä tapahtumia. 1970-luvun loppupuolella kokoontui maamme poliittinen johto usein Korpilammella ja Presidentti Kekkonenkin oli tuttu vieras. Vuonna 1977 järjestettiin ns. Korpilampi-konferenssi, jossa hallitus ja työmarkkinajärjestöt pohjustivat uutta kurssia maamme talouspolitiikkaan ja vielä tänäkin päivän kuulee puhuttavan Korpilammen hengestä.

Mahtuu historiaan myös viihteellisempiä tapahtumia, mm. Miss Suomi on saanut kruununsa Korpilammen upeissa puitteissa.
Lomaliiton omistuksessa Hotelli Korpilampi oli vuosina 1985–2009. Tällöin Korpilampi oli tunnettu kuntoutus- ja kylpylä hotellina.
Lomaliiton konkurssi sulki myös Korpilammen muutamaksi vuodeksi.

16.6.2011 Hotelli Korpilampi avasi ovensa uuden Ruotsalaisen omistajan Pandoxin kanssa. Pandox on yksi Euroopan suurimmista hotellikiinteistöyhtiöistä. Pandox omistaa Suomessa 16 hotellia, mutta operoi niistä ainoastaan Korpilampea. Pandox omistaa hotelleja Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Belgiassa, Bahamasaarilla, Englannissa, Sveitsissä ja Kanadassa.

© Hotelli Korpilampi –
Kotisivut: Kubla